Buitenschoolse opvang

De Initiatieven Buitenschoolse Opvang Gent staan open voor alle kinderen van de basisschool. Het is een plaats van en voor kinderen, een plaats waar kinderen zich thuis voelen, even tot rust kunnen komen en een volwassene vinden die hen een luisterend oor biedt en hen begrijpt. Een plaats ook waar ze met hun vriendjes kunnen spelen en waar ze graag naartoe komen omdat er zoveel te beleven valt. Een plaats waar er een rijk aanbod is aan diverse activiteiten.

De buitenschoolse tijd is voor de kinderen in de eerste plaats vrije tijd, en dient dan ook bij uitstek een moment van ontspanning te zijn. De Buitenschoolse Opvang wil er toe bijdragen de totale ontwikkeling van kinderen te bevorderen. We willen dit doen door een kwalitatief hoogstaande opvang te bieden.

De begeleiding is in handen van professionele begeleiders, die via bijscholing en teamwerking op de hoogte blijven van nieuwe inzichten betreffende groepsopvoeding. De opvoeding in de Buitenschoolse Opvang wil de opvoeding thuis niet vervangen, maar vult ze aan. Dit is de visie van de Stedelijke Initiatieven Buitenschoolse Opvang Gent, die de basis vormt voor elke werking. Daarbinnen legt elk Buitenschools opvanginitiatief zijn specifieke accenten.

Voor meer informatie ga naar http://www.dienstkinderopvang.be/

© Stad Gent 2018
Basisschool Klaverdries, Klaverdries 1, 9031 Drongen
tel. (032) 09 226 37 55
e-mail klaverdries@stad.gent