6de leerjaar

Hallo iedereen,
Dit jaar staan er twee leerkrachten in het 6e leerjaar !
Juf Jannelien werkt op maandag en vrijdag en op donderdag tot 10u.
Juf Nikkie werkt op dinsdag, woensdag en donderdag vanaf 10u15.
Onze klas bestaat uit 27 toffe jongens en meisjes !
Het 6e leerjaar is een belangrijk overgangsjaar naar het secundair onderwijs.
Ze worden voorbereid op zelfstandig werken, zelf corrigeren van taken, studeren van al iets grotere pakketten leerstof, werkstukken maken en voor de klas komen brengen...
We maken ook heel leuke uitstappen. We bekijken o.a. de film 'Toen mijn vader een struik werd' in bioscoop Sphinx, bezoeken de secundaire school Atheneum De Wispelberg, brengen een bezoek aan de Westerbegraafplaats in het kader van de eerste Wereldoorlog...
We ontdekken ons sporttalent tijdens het schaatsen, op de Atletiekbeurs en sportdag. En van 28 mei tot 1 juni 2018 staat er ook nog een weekje openluchtklassen in De Boerekreek gepland.
We doen mee aan verschillende schrijfwedstrijden zoals bijvoorbeeld Junior Journalist georganiseerd door Davidsfonds.
De leerlingen ontfermen zich in het begin van het schooljaar ook als een lieve meter of peter voor de kindjes van het 1e leerjaar. Af en toe organiseren we activiteiten samen. Zo mogen we een letterdiploma uitreiken als ze alle letters geleerd hebben en lezen we hen ook voor tijdens de jeugdboekenweek.
Een boeiend jaar vol afwisseling dat helaas voor veel kinderen te snel voorbij is. Leuke herinneringen blijven gelukkig eeuwig duren.
Vele groetjes,
Juf Jannelien & juf Nikkie

Op do 26 april was het voor de tweede keer buitlesdag. We vlogen letterlijk buiten met onze klas... en deden allemaal een (les)activiteit op de speelplaats of speelweide.

Wij hebben alvast genoten van deze muzikale bende... Jullie ook? Geniet nog even mee bij het bekijken van deze mooie foto's. Via deze weg willen we de kinderen en dit jaar ook de mama’s bedanken die met heel veel enthousiasme en muzikaal talent durfden zich te laten horen.

Tijdens het atelier lettertekenen , onder begeleiding van juf Dominique, mochten de kinderen met een zelf gekozen alfabet aan de slag gaan. Eerst een ontwerp maken op een ruitjesblad met potlood en nadien met zwarte fijne stift overtrekken en doortekenen op een mooi blad.

Pagina's

© Stad Gent 2018
Basisschool Klaverdries, Klaverdries 1, 9031 Drongen
tel. (032) 09 226 37 55
e-mail klaverdries@stad.gent